ULTRASONİK KAYNAK

Ultrasonik kaynak yöntemi yüksek frekans elektrik enerjisinin yüksek frekans mekanik enerjisine dönüştürülmesidir.

Bu mekanik enerji saniyede 15,000 darbe üreten bir dikey harekettir.Bu dikey titreşim hareketi basınç altında bir termoplastik materyale iletildiğinde iki termoplastik yada iki metal ve termoplastik parçanın arayüzeyinde ve / veya ek yerinde sürtünme enerjisi oluşturur. Bu dönüşüm işlemi içinde horn olan bir ultrasonik kaynakta gerçekleşir. Ultrasonik kaynak makinalarının modeline göre , Kaynak makinalarının frekansları 15,000 hz ,20,000 hz yada 40,000 hz arasında değişir ve buna paralel olarak saniyedeki dikey titreşimlerin sayısı da 15,000, 20,000 yada 40,000 olarak değişir.Bu dikey hareket converterin diğer ucundan çıkar ve titreşim hareketinin amplitüdünü yükseltebilen boosterın içinden geçerek mekanik enerjiyi yapıştırılacak parçalara ileten horn a transfer edilir. Bu sadece Ultrasonik kaynak yöntemi hakkında kısa bir tanıtımdır.

Başarılı bir Plastik birleştirme elde edebilmek için amplitüd, yapıştırma süresi basınç horn tasarımı gibi birçok değişik etken de dikkate alınmalıdır. Plastik Kaynak yönteminde kullanılan en yaygın uygulama şekli iki enjeksiyon kalıptan oluşan termoplastik parçaların birbirine yapıştırılmasıdır. Noktasal yapıştırma yada ek yerlerine yapılacak değişik tasarımlarla birleştirilebilirler.

  • Firmamız bünyesinde 3 adet BRANSON 2000 IW MODEL, 20kHz., 2200Watt. TITANIUM GOLD BOOSTER marka Ultrasonik kaynak ve çeşitli boyutlarda Hornlar mevcuttur.

BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

Lüle Plastik olarak faaliyetlerimizde:

ISO 27001 standardı gerekliliklerine uygun bir bilgi güvenliği yönetim sistemi kurmayı, uygulamayı, belgelendirmeyi ve sürekli iyileştirerek devamlılığını sağlamayı, Alınan önlemler ve öneriler doğrultusunda bilgi güvenliği hakkında farkındalığı artırmak için çalışanlarımızın teknik ve davranışsal yetkinliklerini geliştirecek faaliyetler gerçekleştirmeyi, Müşterilerimizin veri ve bilgi varlıklarını korumayı, Bilgi varlıklarını tehdit eden riskleri sistematik biçimde yönetmeyi, Bilgi güvenliğiyle ilgili her türlü yasal mevzuata ve sözleşmelere uymayı, Bilgi güvenliği amaç ve hedeflerine ulaşabilmek için Bilgi Güvenliği Sisteminin sürekli iyileştirmeyi ve bu amaçla kaynak tahsis etmeyi, Kurumumuzun güvenlik politikasının gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik olmak üzere üç temel güvenlik kuralına uygunluğunu sağlamayı taahhüt ederiz.